Mitt økonomiske sparetips

Jeg pleier for all del ikke å skryte av meg selv, men når det kommer til økonomi så må jeg faktisk skryte av meg selv. Pleier ikke å ha så mye bra å si om meg selv, men når det er snakk om sparing så gjør jeg det faktisk. Jeg har ikke jobbet så mye de siste årene, av forskjellige grunner. Men det har aldri satt en stopper for meg når det gjelder verken å reise, eller å ha så full fryser at man ikke får igjen lokket nesten. Jeg har kunnet kjøpe meg uforutsette ting som har gått i stykker av hvitevarer, og jeg har stort sett kunnet gjøre akkurat som jeg har ønsket hele tiden. Og det kommer kun av en ting, at jeg faktisk tenker før jeg bruker penger. Og jeg tenker langsiktig....

Det eneste jeg ikke er fornøyd med da det gjelder å være økonomisk, er matvareshopping. I og med vi dessverre har en lokalbutikk kun 300 meter unna meg, blir det til at jeg går mye mer enn jeg egentlig behøver på butikken. Jeg kjøper mer enn jeg får spist opp, og dermed blir mye unødvendig kastet. Derfor bestemte jeg meg, at fra 1.januar så skal stort sett alt i kjøleskapet brukes opp....så langt det lar seg gjøre. Nå er jeg sånn at jeg alltid har en full stor fryser med mat, jeg vil ikke mangle noe om jeg plutselig får lyst på noe...og det kan være både positivt og negativt med en full fryser. Det negative er at man nesten gruer seg for å gå å løfte opp ting for å se hva vi har...dermed blir det heller kjøpt nytt da middagen skal lages. Det positive er jo at man om man er flink å bruke utav fryseren, så slipper man å bruke penger på nytt og unødvendige varer.. Og dette har jeg endelig innsett, hurra for meg ;)

Fryseren er så full, at jeg fikk ikke ned 5 abborer her en dag heller haha...kan dere tenke hvor full den er. Men fra 1.januar, så har jeg faktisk kun brukt fra fryseren hele tiden. Så fra 1.januar til i dag så har jeg kun brukt kr 174,- på butikken, og det er til brød og melk og ikke-spiselige nødvendigheter. Tenk det da ??? "Normalt" sett etter mitt gamle forbruk på matvarer, hadde jeg allerede sikkert ratt brukt kr 1500-2000. Helt sykt hvor mye man kan spare, om man går inn for å bruke av det man har.

Det finnes en fin gruppe på Facebook som heter "Mat fra bunnen", som man kan spørre om alt hva man lurer på. For eksempel så har jeg igjen noe risgrøt jeg kunne tenkt meg å bli kvitt... Jeg spurte da den gruppen om hva jeg kunne tilsette, så det kunne bli en ny "rett" så den kunne bli brukt opp istedenfor å bli kastet. Ser nå at jeg har fått masse fine svar, så den risgrøten min skal også til slutt gå i våres mager istedenfor i søppelkassen.

Så her folkens, kan det spares TUSENVIS av kroner, om man tenker gjenbruk av maten...lage restemat, bare for å få brukt det opp istedenfor å kaste det. Og fyll opp fryseren, da slippes det også å handle på lenge. Tro det eller ei, men jeg tror ikke vi behøver å handle inn middag før langt etter påske faktisk haha. Mer penger i potten til å reise for ;)Money Money Money ;)

 

#Sparing #Økonomisk #Økonomi #Penger #Gjenbruk #Kosthold

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kampen Mot Sorgen

Kampen Mot Sorgen

48, Ullensaker

Jeg er en helt vanlig mamma, med en sønn på 17 år. En sønn jeg forguder over alt på denne jord, han er min klippe og mitt ALT. Jeg startet bloggen her fordi jeg savner min mamma utrolig mye, og i den kampen jeg fører hver eneste dag mot sorgen og savnet etter min kjære mamma.....så er det faktisk en del av terapien å skrive, jeg føler jeg må skrive "av meg" tristheten og tomrommet jeg har. Jeg kommer selvfølgelig til å skrive MYE om min kjære mamma, men jeg kommer også til å ta opp viktige temaer av forskjellig art, interiør, mat og masse annet kommer jeg også til å skrive om.. Historien om mamma finner dere til høyre på bloggen, del 1 til del 12....klikk dere videre inn på hver del. Klem fra ei som savner sin mamma veldig.....Ann-Christin KONTAKT MEG PÅ MAIL : kampenmotsorgen@hotmail.com --------------------------------------------------------------------- Istedenfor å skrive på nytt, så legger jeg heller til litt her jeg.... Bloggen handler nå også om angst og depresjon, som jeg dessverre fikk etter savnet og sorgen etter mamma.....ting som har hendt meg før, har nå kommet tilbake veldig sterkt. Det er slik som kan skje når man får traumer i livet... Håper dere vil fortsette å følge meg takk...

Kategorier

Arkiv

hits